Bewoners van woonlocatie Aan de Zuidwal onthullen eerste steen

Twee toekomstige bewoners van de SDW-woonlocatie Aan de Zuidwal hebben donderdagmiddag de eerste steen van het nieuwe complex onthuld. 

Onder het toeziend oog van bewoners, vrijwilligers en medewerkers werden eerst vier schroeven verwijderd, waarna de plaat tevoorschijn kwam.

Directeur Bas Moens van bouwbedrijf Aan de Stegge sprak van een bijzonder project voor een bijzondere doelgroep.

"De eerste steen is niet helemaal gelukt, we zijn al aardig aan het bouwen en het wordt een prachtig gebouw op een unieke locatie." 

Gordijnen

Wethouder Cor van Geel stelde erg blij en trots te zijn op het wooncomplex. "Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar het ziet er nu al mooi uit. De bewoners zitten lekker dicht bij de stad en dat verdienen ze ook."

De bewoners mochten 's ochtends al de kleuren van hun gordijnen uitzoeken en voor de gelegenheid had iedere bewoner een eigen 'baksteen' gemaakt. Als symbolische opening werd van de bakstenen een muur gebouwd.

Tip de redactie