Thoolse Oliebollenhut in top 10 van landelijke oliebollentest

De Oliebollenhut in Tholen heeft de achtste plaats behaald in de jaarlijkse landelijke oliebollentest van het AD. 

Verkoper Patrick De Graaf is in het dagelijkse leven mede-eigenaar van de Welkoop Tholen, maar zijn grote passie is volgens het AD het bakken van oliebollen.

Volgens de jury smaakt de oliebol ‘voortreffelijk’. Het geheime ingrediënt: saffraan. De bollen van De Graaf hebben een gemiddeld vetpercentage van 11,4 procent en wegen gemiddeld 100 gram.

Het allerslechtst uit de test kwam Gebakkraam Parel in Venlo. Die zaak kreeg slechts een 3 voor de oliebollen. "Neem een spons en snijd daar platte plakken van, 6 minuten frituren en je hebt de oliebollen van Parel", aldus de jury.

Het AD ​bezocht voor de test 164 bedrijven. Volgens de krant gaat de gemiddelde kwaliteit omhoog. 133 zaken kregen een voldoende en 39 zaken scoorden minimaal een 8.

Lees meer over:
Tip de redactie