Gepubliceerd: 
Laatste update: 
9 augustus 2013 17:30
13 augustus 2013 11:54

Honderden kilo's lichtere Audi Q7 komt in 2014

Audi is flink op weg met de ontwikkeling van de nieuwe Q7. De auto wordt veel lichter en komt waarschijnlijk volgend jaar bij de dealers te staan.

Foto:  AutoWeek

Een AutoWeek-lezer fotografeerde een prototype deze week in Tirol. Dat is niet alleen een gebied waar sowieso veel automerken testen, het is ook dicht in de buurt bij Bratislava. Daar gaat Audi de nieuwe Q7 vanaf 2014 bouwen.

De nieuwe Q7 wordt vooral veel lichter dan de huidige generatie. Door het gebruik van veel aluminium daalt het gewicht met ongeveer 300 kilogram ten opzichte van nu. Ook de Porsche Cayenne en Volkswagen Touareg gaan deze technische basis gebruiken.

Zeer waarschijnlijk houdt Audi het niet bij een Q7: volgens hardnekkige geruchten komt er ook een duurdere en sportievere Audi Q8 die dezelfde techniek gebruikt.

vijf exclusieve foto's van het prototype in groot formaat

Door: Autoweek

Eerdere berichten

Onthulling Ford S-Max

Op Parijs trekt Ford het doek van de nieuwe S-Max, maar wij konden de auto vast in alle rust bekijken!

Bekijk video

 

In samenwerking met

 

AutoWeek journaal

Renault heeft mogelijk niet genoeg aan de Renault Captur, want het merk overweegt met een nog kleinere crossover te komen. Verder bespreken we het einde van de Peugeot RCZ, welke zeker geen mislukking was.

Bekijk video

Kia Soul EV

De Kia Soul is terug. Hoewel het model eerder van de Nederlandse markt verdween, brengt Kia de kenmerkende crossover nu terug, maar niet zoals je verwacht.

Bekijk video