Toyota roept miljoenen auto's terug

TOKIO - Toyota roept wereldwijd 7,4 miljoen auto's terug vanwege storingen van de elektrische ramen. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

Het gaat daarbij om modellen van de Toyota Yaris, Vitz en Corolla. De Japanse autofabrikant roept onder meer zo'n 2,47 miljoen wagens terug in de Verenigde Staten, 1,4 miljoen in China en 1,39 miljoen in Europa.

In Nederland gaat het om ongeveer 33.000 wagens. Toyota gaat de eigenaren zelf benaderen. Volgens de autofabrikant kunnen de schakelaars van het bedieningspaneel van de elektrische ramen stroever gaan werken.

Schakelaar

''Als vervolgens geprobeerd is om met een niet door Toyota voorgeschreven reinigingsvet de schakelaar weer soepel te laten functioneren, kan het bedieningspaneel in uitzonderlijke gevallen warm worden en in extreme situaties gaan roken of smelten'', staat in een verklaring.

De terugroepactie is de nieuwste klap voor Toyota, dat de afgelopen jaren al miljoenen wagens moest terugroepen vanwege verschillende problemen.

Honda

Ook Honda haalt wereldwijd 268.655 auto’s van het type CR-V terug. Door water zou de schakelaar van de elektrische ramen aan de bestuurderskant oververhit kunnen raken, waardoor er mogelijk brandgevaar ontstaat. Dat meldt het autobedrijf woensdag.

Lees meer over:
Tip de redactie