Renault Frendzy is mobiel kantoor

AMSTERDAM - Renault neemt alvast een voorschot op de IAA met de internetonthulling van een concept-car. De Frendzy combineert werk met gezin.

De Frendzy is er volgens Renault voor de levensfase ‘werk’. Het is een elektrisch aangedreven auto die volgens het Franse merk voor zowel het gezin als het werk inzetbaar is.

De Frendzy is een mobiel kantoor, compleet met ingebouwde BlackBerry PlayBook.

Aan de passagierskant heeft de voorzijde een gewone deur, maar de achterpassagier heeft de beschikking over een schuifdeur met aan de buitenkant een 37-inch scherm. De rechterzijde is dan ook gebombardeerd tot ‘werkkant’.

Reclame

Op het scherm kan de bestuurder berichten aan de buitenwereld projecteren, zoals bedrijfsreclame of boodschappen als ‘ben aan het laden/lossen, over vijf minuten terug’. Dergelijke boodschappen voert de bestuurder in via de BlackBerry PlayBook.

Aan de linkerzijde van de auto is het achterportier juist een 'suicide door', die richting de achterzijde opent. Dat is makkelijk voor bijvoorbeeld kinderzitjes, vandaar dat Renault de linkerkant van de Frendzy ook de ‘familiezijde’ heeft gedoopt.

Kinderen in de Frendzy kunnen zich verder vermaken met films op de BlackBerry PlayBook. Aan de binnenkant van de schuifdeur bevindt zich een lei om op te tekenen.

Blokhut

Renault neemt het ‘woon/werk-dualisme’ van de Frendzy uitermate serieus. Als de bestuurder aan het werk is, branden er groene lichtjes op het dashboard, wat weer overeenkomt met de carrosseriekleur. Als de eigenaar met het gezin op pad is, dan worden de groene lichten oranje van kleur, een knipoog naar de R-Space Concept.

Voor de familie heeft Renault op een ‘hutsfeer’ gemikt en dus is er veel hout dat ook bij blokhutten veel voorkomt.

Maten

De auto is 4,09 meter lang, 1,87 meter breed en 1,74 meter hoog. De wielbasis is 2,69 meter. Er kan maximaal 2.250 liter bagage mee. De Frendzy heeft een elektrische aandrijflijn. De elektromotor heeft een vermogen van 60 pk en 226 Nm koppel. De topsnelheid is 130 km/h. De Frendzy slaat z’n energie op in een pakket lithium-ion accu’s.

De Frendzy is de vierde uit de serie ‘levenscyclus’ concept-cars van Renault. Eerder maakten we al kennis met de Dezir (‘liefde op het eerste gezicht’), de Captur (‘ontdekken van de wereld’) en de R-Space (‘stichten van een gezin). De Dezir stond op de Autosalon van Parijs, de Captur en de R-Space zagen we op de Autosalon van Genève.

Lees meer over:
Tip de redactie