'Fiat wil meerderheidsaandeel Chrysler'

Fiat overweegt een deel van de Ferrari-aandelen te verkopen. Met de opbrengst van de aandelen moet het mogelijk worden op termijn een aandeel van 51 procent in Chrysler te kunnen verwerven.

Dat meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Op het moment heeft Fiat twintig procent van de aandelen in Chrysler in handen. Als de herstructurering van dat bedrijf in orde is, wordt dat naar verwachting verhoogd tot 35 procent. Voor de toekomst bestaat nog de optie om het aandeel te vergroten tot 51 procent.

Ferrari-aandelen

Volgens de krant is het de bedoeling dat Fiat altijd een meerderheidsaandeel van 51 procent in Ferrari houdt. Op het moment wordt de waarde van dat merk ingeschat op 3,1 miljard dollar.

Fiat heeft op het ogenblik 85 procent van de Ferrari-aandelen in handen. De stap om een deel te verkopen is verrassend want in september kondigde Sergio Marchionne, de hoogste baas bij Fiat, nog aan dat het de bedoeling was het aandeel uit te breiden tot 90 procent.

De overige vijf procent zou in handen blijven van het Arabische investeringsfonds Mubadala. Tegenover persbureau Reuters wordt door een woordvoerder het plan over de aandelenverkoop dan ook ontkend.

Lees meer over:
Tip de redactie