Uber versimpelt verwijderproces gebruikersaccount

Uber gaat het makkelijker maken voor gebruikers om hun account bij de taxidienst te verwijderen, inclusief persoonlijke gegevens. 

Dat meldt de taxidienst vrijdag via een blogpost op zijn website.

De optie wordt in de komende weken uitgerold via een update voor de app. Het versimpelde verwijderproces is onderdeel van een nieuwe menuoptie in de app genaamd 'privacyinstellingen'. Daar kunnen gebruiker instellen in hoeverre Uber gegevens over de locatie en contacten van gebruikers mag gebruiken.

Onderaan in het nieuwe menu-onderdeel staat de optie om een account in zijn geheel te verwijderen. Vooralsnog moeten gebruikers daarvoor contact opnemen met de klantenservice van Uber, het verwijderen van de app laat het daaraan gekoppelde account intact.

Als wordt gekozen voor het verwijderen van een account, wordt deze meteen door Uber gedeactiveerd. Het daadwerkelijk verwijderen van het account en bijbehorende data gebeurt dertig dagen later. 

Uber raakte recentelijk nog in opspraak omdat het bedrijf kon zien of gebruikers de Uber-app al eens eerder hadden geïnstalleerd op hun toestel. De manier waarop dat gebeurde, was in strijd met de privacyrichtlijnen van Apple. Tegenover The Verge meldt een woordvoerder dat de vrijdag aangekondigde wijzigingen geen reactie zijn op dergelijke ophef.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie