'Nieuwsgierigheid werd Naoufal fataal'

Was de achttienjarige Naoufal Mahammedi betrokken bij de vechtpartij die uitliep op de fatale schietpartij? Of kwam hij af op het tumult in de Ten Katestraat en werd hij dodelijk getroffen door een rondvliegende kogel?

Familieleden zeggen zeker te weten dat Naoufal niets te maken had met de ruzie. "Naoufal was nieuwsgierig en is gaan kijken wat er aan de hand was. Jammer genoeg is dit hem fataal geworden." Maar: "Wat er precies is gebeurd, weten we ook niet."

De politie heeft nog altijd weinig losgelaten over de aanleiding van de schietpartij en wat er daarna is gebeurd. Naoufal stond wel in de systemen maar niet voor zware vergrijpen, meldde politie zaterdag. Dit geldt ook voor de twee andere gewonde mannen. De twee zijn volgens Het Parool de eigenaar van shisha lounge Obba in de Ten Katestraat en zijn broer.

Mohammedi is na de schietpartij nog in de lounge gereanimeerd. Of hij voorafgaand de schietpartij ook in de lounge is geweest, is nog onduidelijk. 

Tweede vader

Op Facebook lopen de rouwuitingen voortdurend binnen. "Hij was als een tweede vader voor zijn nichtjes neefjes, hij speelde met ze, verschoonde ze, suste ze in slaap", schrijft een familielid. "Naoufal die geen vlieg kwaad deed, altijd vriendelijk was, ontzettend liefdevol, behulpzaam, loyaal. Hij knuffelde dagelijks zijn moeder en vertelde hoeveel hij van haar hield."

Het Christiaan Huygens College herdacht vanochtend met een minuut stilte haar oud-leerling. Hij haalde afgelopen zomer zijn vmbo-diploma op de school, vertelt directeur Roy de Haan. "Hij heeft hier vijf jaar gezeten, zijn examenjaar één keer over gedaan. Na heel hard gewerkt te hebben, heeft hij is afgelopen zomer geslaagd. De school heeft nooit problemen gehad, het was een gewone leerling, net zoals alle andere leerlingen."

"We zijn natuurlijk erg geschrokken. We zijn langs de vierde klassen geweest, omdat de kans daar het grootst is dat iemand hem kent. En om 11.00 uur is er een minuut stilte gehouden." Een lerares van de school reageerde dit weekend ook al emotioneel op de gebeurtenissen.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie