Omwonenden Staalmanpark boos over herinrichting

Omwonenden van het Staalmanpark in Amsterdam Nieuw-West voelen zich in het ootje genomen door het stadsdeelbestuur.

Hen was een groter openbaar park beloofd, maar het is alleen maar kleiner geworden.

Herinrichting

Volgens plannen voor de herinrichting van enkele jaren geleden, zou een aantal flatgebouwen wijken voor groen. "Het park zoals het nu is, zou doorgetrokken worden en die twee flats zouden gesloopt worden. Daar zou het park groter worden, bijna worden verdubbeld", aldus bewoonster Marieke Kerstens.

In plaats van te slopen, worden de gebouwen nu gerenoveerd. De stukken groen tussen de gerenoveerde flats in zijn afgesloten en niet openbaar, zoals vroeger. De totale hoeveelheid openbaar groen is in de buurt zelfs gedaald en daarmee ook de speelruimte voor kinderen.

Bezoek

Komende dinsdag brengt de bestuurscommissie van Nieuw-West een bezoek aan het Staalmanpark om met de bewoners te praten over de situatie.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie