Jonge vloggers aangezien voor inbrekers in Diemen

Drie jonge vloggers zijn gisteren in Diemen aangehouden nadat ze werden aangezien voor inbrekers.

Een oplettende buurman zag gisteren drie jongens een woning aan de Weerribben filmen. Ook liep het trio om het huis heen. Twee van de jongens keken in de achtertuin van de woning en belden een aantal keer bij de voordeur aan.

Door het gedrag van de jongens kreeg de buurman het vermoeden dat zij wilden gaan inbreken. Daarop besloot hij de politie te bellen. De man bleef de jongens volgen en gaf een goed signalement door aan de politie. Agenten konden de jongens hierdoor staande houden. 

Aanhouding

De jongens konden zich niet identificeren en hadden een camera bij zich met daarop beelden van de woning. De agenten hebben ze hierop aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de jongens een vlog wilden maken.

"Het leek ze een goed idee om bij een woning aan te bellen. Op de film konden agenten zien hoe ze hun gezicht bedekten en zich vreemd bij de woning gedroegen. Wij begrijpen dus heel goed dat de melder het vermoeden had dat ze wilden inbreken", schrijft de politie. 

Na een goed gesprek met de jongens en hun ouders, en na een boete voor het niet tonen van een identificatiebewijs zijn de jongens weer vrijgelaten.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie