Eerste twee bezoekers slapen in Paradiso

Om er op te treden is voor velen al een droom. Maar wat dacht je van slapen in een groot bed in de Amsterdamse poptempel Paradiso? Die primeur kregen Willem Kooijman en zijn zoon Justin. Zij zijn de eerste bezoekers ooit die in de grote zaal mochten overnachten.

Een maand geleden kwam de poptempel online op Airbnb. Willem werd verrast dankzij een brief van zijn zoon Justin. "Justin kwam met zijn telefoon naar mij toe, dat was toch even een emotioneel moment. Dan schiet je toch even vol. Het was echt van; het is gelukt, echt helemaal geweldig!", vertelt Willem.

Drie medewerkers van Paradiso hebben afgelopen weken ruim 250 aanmeldingen doorgespit. "Het was sowieso heel veel leeswerk natuurlijk, omdat sommige motivaties meer dan een A4'tje groot waren. Er zat van alles tussen, heel veel mooie verhalen over Paradiso. Het was dus moeilijk kiezen", legt Jurry Oortwijn van Paradiso uit.

Willem en Justin zijn de eerste van drie duo's die de komende weken mogen komen logeren. Voor Willem was het één nacht alleen veel te kort. "Ik zou hier wel willen wonen. Ik vind het echt geweldig. We voelen ons hier helemaal thuis! Dat komt absoluut ook door alle medewerkers."

Bekijk video:

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie