Slaapkamerraam Oost twee nachten achter elkaar beschoten

Een woning van een vrouw aan de Roomtuintjes in Amsterdam Oost is twee nachten op rij beschoten. Zowel gisterochtend als vanochtend ontdekte ze een kogelgat in haar slaapkamerraam op de derde verdieping.

De vrouw woont er met haar twee jonge kinderen. Haar oudste zoon, die ergens anders woont, ziet geen enkele aanleiding waarom zijn moeder een doelwit zou zijn. "Ze is een werkende vrouw, ik werk. Mijn broertjes gaan gewoon naar school. Hoe kan het gebeuren dat ze twee keer, twee dagen achter elkaar, op haar slaapkamerraam schieten?"

Ze was na de schrik van gisteren de afgelopen nacht al op de bank gaan slapen. "Ze stapte vanochtend de kamer in en het eerste wat ze ziet, nóg een kogelgat! Ze wil nu niet meer in de woning slapen, ze is getraumatiseerd. Echt getraumatiseerd."

De politie heeft het pleintje voor de woning vanochtend onderzocht en daar ook hulzen gevonden. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. De vrouw zelf heeft de schoten niet gehoord, het is nog niet duidelijk hoe laat dat gebeurd is.

Bekijk video:

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie