Vijf Ghanezen opgepakt in Zuidoost

Vijf Ghanezen zijn in Zuidoost aangehouden op verdenking van oplichting. Ze zouden hierbij zeker 40.000 euro hebben buitgemaakt.

Agenten arresteerde de drie hoofdverdachten, van 19, 22 en 23 jaar oud, woensdag in drie woningen in de hoofdstad. Ook twee Ghanese vrouwen (16 en 49 jaar) zijn opgepakt.

De politie kwam de verdachten op het spoor na een aangifte van twee Hagenaren in maart. Zij kregen een mailtje van de bank waarin werd gevraagd een rekening te betalen van ruim 800 euro. Als ze dat niet wilden, konden ze dat via een link kenbaar maken.

Via de link kwamen ze bij een vragenlijst waarop ze persoonsgegevens moesten invullen. De Hagenaren vertrouwden het niet en sloegen alarm. Later bleek dat met de gegevens die anderen wel hadden achtergelaten, direct aanzienlijke bedragen online werden ingekocht. De schade liep hierbij op tot ruim 40.000 euro.

Rechter-commissaris

Bij de arrestatie trof de politie onder meer valse creditcards, bankpassen, rijbewijzen en identiteitskaarten aan. Geen van deze passen was op naam van een van de verdachten.

De drie mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vrouwen zijn na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt wie er nog meer slachtoffer is geworden van deze praktijken.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie