Dodental Alphen aan den Rijn blijft op zeven

Laatste update:  11 april 2011 12:15 info

AMSTERDAM - Het dodental van de schietpartij van zaterdag in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn blijft zeven. Eerder op maandag werden twee nieuwe slachtoffers gemeld, maar dat blijkt een dubbeltelling te betreffen.

Foto:  ANP

De verwarring ontstond toen het Groene Hart Lyceum maandag het overlijden bekendmaakte van een vrouwelijke medewerker en haar echtgenoot. Naar korte tijd later bleek, waren die twee doden al eerder meegeteld. Volgens directeur Theo Muntingh van het lyceum ging het om een misverstand tussen de school en de GGD.

Onder de zeven doden bevindt zich ook de dader, de 24-jarige Tristan van der V., die na de schietpartij een eind aan zijn leven maakte. Er is geschoten met een automatisch vuurwapen.

Zondag meldde burgemeester Eenhoorn nog zeventien gewonden, acht vrouwen en negen mannen, lagen nog twaalf mensen in het ziekenhuis. Zeven van de slachtoffers waren zwaargewond. Twee kinderen van zes en tien jaar zijn lichtgewond geraakt.

Lees alles over de situatie in Alphen aan den Rijn

Bekijk de laatste Twitterberichten over de situatie in Alphen aan den Rijn op NUlive

Bekijk lezersfoto’s van de schietpartij op NUfoto

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Schietpartij Alphen

Zo'n 500 mensen hebben maandag binnen en buiten de herdenking van de schietpartij in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn bijgewoond. Bekijk het fimpje van de herdenking.

Bekijk fotoserie (11)

De Ridderhof

De Ridderhof was een aantal dagen na de schietpartij bezaaid met bossen bloemen.

Bekijk fotoserie

Bloemenzee

Voor de ingang van het winkelcentrum De Ridderhof leggen mensen bloemen en kaarsen neer voor de slachtoffers van de schietpartij.

Bekijk fotoserie