Greenpeace voert actie bij CDA-congres

Laatste update:  1 oktober 2006 10:50 info

AMSTERDAM - Terwijl CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen een toespraak afstak waarin hij vooral de PvdA ervan langs gaf, slaagden activisten van Greenpeace erin luid applaus van de zaal te krijgen. De jongemannen liet een groot spandoek zakken met de tekst: Het CDA kiest voor 240.000 jaar kernafval. Voor zover bekend zijn vier mensen door de politie afgevoerd.

Foto:  ANP


Foto: Floren van Olden | Actievoerders laten een groot spandoek zakken

Verhagen merkte op dat er iets achter hem gebeurde, maar ging vervolgens onverstoord door met zijn speech. Maar de aandacht van de zaal CDA-congresgangers was duidelijk weg. Achter de schermen probeerden mensen van de organisatie de activisten en het spandoek te bereiken, maar ze konden niet de juiste deuren openen. Binnen liet een jonge activist zich als alpinist aan een touw afglijden.

Na lang aandringen van onder meer partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt kwam de jongeman naar beneden. Zij vertelde dat het verkiezingscongres juist had besloten kernenergie niet als permanente oplossing te zien, maar als "overgangsoptie".

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Aftreden Jatsjenjoek

 De premier van Oekraïne, Arseni Jatsenjoek, treedt af omdat twee coalitiepartijen hebben besloten uit de coalitie te stappen.

Lees meer en bekijk video

Eerste slachtoffers terug

Op luchtbasis Eindhoven zijn woensdagmiddag de eerste vliegtuigen geland met veertig lichamen van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17.

De daarop volgende minuut stilte werd ook op Schiphol in acht genomen.

Bekijk lezersfoto's van de repatriëring.

Lees meer

Crash Taiwan

Bij een mislukte noodlanding van een passagiersvliegtuig van Transasia in Taiwan zijn woensdag 47 mensen vast komen te zitten in het toestel en vermoedelijk om het leven gekomen.

Lees meer en bekijk beeld