Grote brand in voormalige school Amersfoort

In Amersfoort woedt een grote brand in een leegstaand pand. Omwonenden is gevraagd ramen en deuren te sluiten. 

Er komt veel rook vrij bij de brand die rond 21.30 uur uitbrak. Brandweerauto's uit de hele regio zijn opgeroepen om het vuur te bestrijden. Pas tegen 8.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

Volgens de eerste metingen is er geen asbest vrijgekomen op de openbare weg. Ook zijn geen gevaarlijke concentraties aan gevaarlijke stoffen gemeten, meldt Veiligheidsregio Utrecht woensdag.

De brand woedt in een voormalig schoolgebouw aan de Keerkring, in een wijk net ten noordoosten van het centrum. De brandweer kan niet in het gebouw komen omdat sommige vloeren zijn weggehaald.

GRIP 1

Hulpdiensten spreken van GRIP 1, dan werken hulpdiensten en gemeente samen. Rond kwart voor elf dinsdagavond werd er een NL-Alert verstuurd waarin werd opgeroepen uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten.

De veiligheidsregio heeft geen aanwijzingen dat er nog mensen in het pand zouden zijn. In de omgeving worden metingen uitgevoerd. De brandweer blijft de rook monitoren schrijft de veiligheidsregio op Twitter.

Video: Grote brand in voormalige school Amersfoort (beeld: Bas Verburgh)

Grote brand Amersfoort

Lees meer over:

NU op NUfoto

NU op NUfoto
Bekijk de laatste nieuwsbeelden van lezers. Zelf getuige van nieuws? Stuur uw foto's in via NUfoto.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 06.00 uur weten wat het nieuws wordt?