Oorzaak instorten pand Den Bosch na bouwinspectie nog niet bekend

Het is nog niet bekend waardoor het winkelpand aan de Markt in Den Bosch zaterdagavond instortte.

Dat zegt een woordvoerder van burgemeester Ton Rombouts zondag, nadat deskundigen een bouwkundige inspectie hadden uitgevoerd.

Zaterdagavond waren bouwvakkers in het pand bezig voor een verbouwing van het interieur. Een woordvoerder van de gemeente zei dat het om een herinrichting van het interieur ging. Hiervoor was geen vergunning nodig. De gemeente weet daarom nog niet wie de aannemer is en heeft ook nog geen contact met hem kunnen leggen, aldus de woordvoerder.

Het eeuwenoude pand, waarin een filiaal van opticienketen Pearle was gevestigd, stortte rond 23.00 uur in. Er vielen geen slachtoffers. De winkel zou wegens een verbouwing komende week dicht zijn.

Video: Bewakingsbeelden instorten winkelpand Den Bosch

Bewakingsbeelden tonen instorten gebouw Den Bosch

Puin

Er komt een onderzoek naar de reden voor de instorting. Burgemeester Rombouts heeft zondag laten weten dat er contact is met de opdrachtgever en aannemer en dat met hen nog gesprekken gevoerd moeten worden.

De naastgelegen souvenirwinkel De Kleine Winst en de Febo blijven voorlopig gesloten, tot duidelijk is hoe het puin kan worden opgeruimd zonder deze panden verder te beschadigen.

Lees meer over:

NU op NUfoto

NU op NUfoto
Bekijk de laatste nieuwsbeelden van lezers. Zelf getuige van nieuws? Stuur uw foto's in via NUfoto.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 06.00 uur weten wat het nieuws wordt?