Tekort aan voedselpakketten dreigt in Syrië

Bijna een half miljoen Syriërs is compleet verstoken van hulp, maar ook voor de miljoenen Syriërs die hulporganisaties wel kunnen bereiken, dreigen voedseltekorten.

Het Rode Kruis heeft te weinig geld om de noodhulp op peil te houden en begint daarom woensdag een campagne. Via Facebook vraagt de hulporganisatie het publiek om donaties.

"We beseffen dat we al veel aan Nederland gevraagd hebben de afgelopen periode, maar zien ons toch gedwongen opnieuw deze oproep te doen", aldus Hoofd Internationale Hulpverlening Juriaan Lahr.

Dit jaar komt het Internationale Rode Kruis minstens 50 miljoen euro tekort voor noodhulp aan Syriërs in het conflictgebied. Het gaat niet alleen om voedsel, maar ook om medicijnen, drinkwater en spullen om de winter door te komen.

Naast de financiën blijft toegang tot belegerde gebieden een groot probleem. In omsingelde steden komt vaak maanden geen voedsel binnen.

Het Rode Kruis wil echter wel genoeg pakketten hebben klaarliggen, zodat de hulp snel ter plaatse is als er toch toestemming komt. Daar heeft het Rode Kruis ervaring mee: afgelopen week mochten hulpverleners ineens een aantal belegerde plaatsen in om hulpgoederen te brengen.

Lees meer over:

NU op NUfoto

NU op NUfoto
Bekijk de laatste nieuwsbeelden van lezers. Zelf getuige van nieuws? Stuur uw foto's in via NUfoto.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 06.00 uur weten wat het nieuws wordt?