Acht verdachten aanrandingen Hamburg in beeld

De politie in Hamburg heeft acht verdachten in beeld van aanrandingen tijdens de nieuwjaarsviering in die stad.

De mannen waren betrokken bij ongeregeldheden in het centrum van de stad en stadsdeel St. Pauli, zegt Frank-Martin Heise van de lokale recherchedienst. Er is nog niemand aangehouden, meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel vrijdag.

Alle verdachten hebben een buitenlandse achtergrond. Het gaat om zowel mannen die al jarenlang in Hamburg wonen, als vluchtelingen die recent in Duitsland zijn aangekomen. De politie doet nog onderzoek naar 18 tot 20 andere mensen die mogelijk betrokken waren bij de aanrandingen.

Het aantal aangiftes die de politie in Hamburg heeft binnengekregen is gestegen tot 195, zei Heise. Ruim driehonderd vrouwen hebben zich gemeld bij de politie.

Video: Gespannen sfeer in Keulen tijdens jaarwisseling

Gespannen sfeer tijdens jaarwisseling in Keulen

Keulen

Donderdagavond werd bekend dat Justitie in Duitsland een vooronderzoek is gestart naar dertien verdachten van de aanvallen tijdens de nieuwjaarsviering op het stationsplein in Keulen.

De dertien mannen van Noord-Afrikaanse komaf worden verdacht van betrokkenheid bij aanrandingen, verkrachtingen en berovingen, meldt de NOS donderdag.

Lees meer over:

NU op NUfoto

NU op NUfoto
Bekijk de laatste nieuwsbeelden van lezers. Zelf getuige van nieuws? Stuur uw foto's in via NUfoto.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 06.00 uur weten wat het nieuws wordt?