Twee mannen omgekomen bij vliegtuigcrash Weert

Laatste update:  16 oktober 2009 14:46 info

WEERT - Door een vliegtuigongeval bij Weert zijn vrijdagochtend twee mannen om het leven gekomen. Dat heeft de brandweer bekendgemaakt. Het vliegtuigje stortte kort voor half negen neer in een weiland in open, landelijk gebied.

NU.nl/Joost Oosterbaan

Bekijk hier amateurbeelden van vlak na de crash

Na de crash vloog het toestel in brand. De slachtoffers zijn een 60-jarige man uit Nunhem en een 57-jarige man uit Roggel.

Onduidelijk is hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

De brand is inmiddels geblust. Uit het toestel is 1000 liter kerosine gelopen die in de bodem is terechtgekomen.

Zakenvliegtuig

Het gaat om een zakenvliegtuigje van het type Pilatus PC 12 dat rond tien minuten voor half negen was opgestegen vanaf vliegveld De Kempen in Budel. Volgens lokale bronnen waren de inzittenden onderweg naar Frankfurt.

Vrij snel na het opstijgen verdween het toestel van de radar. Het is volgens de brandweer op de grond uit elkaar gespat en in brand gevlogen.

Stoffelijke resten

Naar verwachting worden de stoffelijke resten vrijdag in de loop van de dag geborgen. Het bergen van de wrakstukken van het vliegtuigje zal waarschijnlijk pas zaterdag gebeuren, afhankelijk van het verloop van het onderzoek.

Zodra het toestel is geborgen, kan met het afgraven van de met kerosine verontreinigde grond worden begonnen.

Rook

Een ooggetuige zag rook uit het vliegtuig komen, waarna het snel hoogte verloor. 


Grotere kaart weergeven

Stuur uw lezersfoto naar NUfoto.nl

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Schilderijen door dak

 Met een hijskraan is maandagochtend in de Hermitage in Amsterdam de eerste van vijftien immense groepsportretten uit de zeventiende eeuw via het dak naar binnen gebracht.

Lees meer en bekijk foto's

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie

Ebolacontroles

De EU-lidstaten moeten meer hetzelfde handelen als het gaat om ebolacontroles bij personen die arriveren in Europa. Dat blijkt na een vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken.

Lees meer