Wiegel pleit voor samenwerking VVD en PVV

Laatste update:  15 september 2009 12:51 info

AMSTERDAM - De VVD moet samenwerken met de PVV. Dat zei Hans Wiegel dinsdagochtend in KRO’s Goedemorgen Nederland.

Foto:  ANP

Wiegel wil dat de partijen de handen ineen slaan en VVD-leider Mark Rutte een samenwerking niet uit de weg moet gaan.

De oud-lijsttrekker van de VVD zegt dat hij het niet altijd eens is met PVV-leider Wilders, maar dat een deelgenootschap daardoor niet van de baan hoeft te zijn.

Redelijk mens

Wiegel meent dat veel mensen vertrouwen hebben in Wilders en prijst de PVV-voorman omdat hij standpunten durft in te nemen. "Ik heb hem, toen hij nog heel jong was, ook gekend als een heel redelijk mens met wie compromissen te sluiten zijn."

Het is niet voor het eerst dat Wiegel zijn vertrouwen in een mogelijke samenwerking uitspreekt. In 2007 schreef hij in een brief aan het hoofdbestuur van de VVD al dat hij een brede liberale beweging met de VVD, de PVV en Trots op Nederland wel zag zitten.

Crisis

In het ochtendprogramma gaf de 68-jarige voormalig politicus dinsdag ook aan dat het huidige kabinet de crisis niet goed aanpakt.

Hij vindt dat de regering veel te laat heeft ingegrepen en noemt de aangekondigde plannen 'minimaal'.

JOVD

JOVD, de jongerenafdeling van de VVD, neemt afstand van de mening van Wiegel.

Jeroen Diepemaat (voorzitter) zegt: ''Geert Wilders is ontzettend goed in schreeuwen en aandacht vragen voor problemen, de echte oplossingen blijven alleen achterwege. Wiegel maakt zichzelf volstrekt ongeloofwaardig als hij pleit voor nauwe samenwerking met een partij die een complete groep afrekent op het gedrag van een deel daarvan. Ik zou graag zien dat ook de VVD Geert Wilders eens terechtwijst als hij weer met een idioot plan komt.''

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Minuut van 24 juli

Bekijk het nieuws van donderdag 24 juli in één minuut.

Bekijk video

Eerste slachtoffers terug

Op luchtbasis Eindhoven zijn woensdagmiddag de eerste vliegtuigen geland met veertig lichamen van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17.

De daarop volgende minuut stilte werd ook op Schiphol in acht genomen.

Bekijk lezersfoto's van de repatriëring.

Lees meer

Crash Taiwan

Bij een mislukte noodlanding van een passagiersvliegtuig van Transasia in Taiwan zijn woensdag 47 mensen vast komen te zitten in het toestel en vermoedelijk om het leven gekomen.

Lees meer en bekijk beeld