Roddeloverzicht: Mark is op Marieke en Patricia komt terug

Mark Rutte kan het wel heel goed vinden met Marieke Elsinga, Peter Jan Rens krijgt weer een kind, boerin Bertie is alweer verliefd en Patricia Paay komt keihard terug. Een overzicht van de entertainmentwereld van de afgelopen week.

Als premier heb je het razend druk. Van debat naar debat, je wordt geacht zo af en toe bij een opening van het een of het ander te zijn in een vreemd land en van ieder politiek nieuwtje moet je wel íets afweten. Niet zo gek dat er weinig tijd overblijft voor een persoonlijk leven.

Mark Rutte pakt dat goed aan; met vrienden pakt hij aan het begin van het jaar de agenda waardoor hij zijn vriendschappen beter weet te onderhouden dan heel veel minder drukke mensen dat kunnen. Alleen de liefde, die blijft een beetje achter. Deze week vierde de minister-president zijn vijftigste verjaardag en dus komt daar weer de vaak gestelde vraag: waar blijft een geliefde voor Mark?

LINDA wist daar wel een antwoord op: zij koppelden de politicus aan RTL Late Night-sidekick Marieke Elsinga. En wat bleek: Marieke heeft altijd gedroomd van een relatie met een Mark. "Bij Late Night heb ik weleens gezegd dat ik het fantastisch zou vinden om met een Mark te trouwen. 'Mark en Marieke', dat klinkt ontzettend goed."

Tijdens de fotoshoot klikte het en op de foto's is te zien dat de twee best een band hebben ontwikkeld. Marieke die Marks stropdas goed doet, Marieke die 'de vrouw achter' Mark is en Marieke en Mark die erg met elkaar moeten lachen.

Hoewel het tijdens het interview er niet al te dik bovenop ligt, is het overduidelijk dat de vlam he-le-maal is overgeslagen. Marieke wil dan ook wel weten hoe Mark van plan is het te doen als ze samen een kind hebben. "Dat is een kwestie van goede planning. Ik zie bij vrienden dat het spitsuur is. Dus het wordt wel aanpoten, met die kleine Mark van ons en die drukke banen, maar: dat regelen we", aldus Mark.

Mark zag mini-Mark over negen maanden al rondlopen, maar Marieke wil de premier eerst nog wat beter leren kennen. "Zullen we elkaar eerst even wat beter leren kennen? (..) Laten we ons op het voorjaar van 2018 richten." Wij kijken ernaar uit.

Babynieuws

Er zijn weinig bekende Nederlanders bij wie zo getwijfeld wordt aan nieuws als bij Peter Jan Rens. De presentator plaatst zoveel tegenstrijdige berichten op sociale media dat het vaak lastig te bepalen is hoe het nu echt zit. Zijn hij en Virginia nu alweer voor altijd uit elkaar? Gaan ze alweer trouwen? Gaan ze weer uit elkaar?

Toen Peter Jan deze week op Facebook een foto deelde van een positieve zwangerschapstest duurde het daarom een stuk langer dan bij de meeste BN'ers voordat het ook door de media werd gemeld. Iedereen wilde het eerst even controleren bij zijn woordvoerder.

Wat bleek: het is echt waar. Peter Jan en Virginia verwachten een tweede kindje. Dingetje wel: Peter Jan is in al zijn enthousiasme veel te snel geweest met het melden van het nieuws. Eigenlijk had hij nog zes weken moeten wachten voor hij het met de wereld deelde. Maar ja: Peter Jan wordt vader en iedereen moet het weten.

Virginia had liever even gewacht het nieuws te delen en geef haar eens ongelijk. In 2015 kreeg de inmiddels echtgenote van Peter Jan een miskraam en dat maakt dat de meeste mensen nog iets voorzichtiger worden met het melden van een nieuwe zwangerschap dan bij de eerste keer.

Er was woensdag geen houden meer aan: Peter Jan wilde het nieuws delen en dus was Virginia er niet eens bij toen heel Nederland mee mocht genieten. Later bevestigde ook zij het nieuws en wisten we het zeker. Dochter Djelisa krijgt een zusje of broertje erbij.

Het is te hopen voor Virginia (23) en Peter Jan (66) dat de zwangerschap dit keer zonder problemen verloopt en ze over iets minder dan acht maanden een nieuw kindje in de armen mogen sluiten.

Boerenliefde

Schreven we enkele weken geleden nog dat Bertie opnieuw opzoek moest naar de liefde, blijkt nu dat ze die al lang weer gevonden heeft! Heel lang heeft de boerin er niet over gedaan, want haar nieuwe liefde kende ze blijkbaar al maanden.

Sinds een tijdje is Bertie gelukkig met Rosita. Ja inderdaad: de deelneemster aan Boer Zoekt Vrouw die tijdens de uitzending nog af zag van een relatie met Bertie omdat ze verliefd was geworden op een ander. Ruim twee jaar later strandde die relatie en dus was daar weer ruimte voor Bertie.

De vlam sloeg blijkbaar weer over toen Bertie haar relatie met Esther had verbroken en Rosita haar eigen relatie. "We denken over veel hetzelfde en vullen elkaar aan. Ik stond er eigenlijk helemaal niet voor open, maar je houdt het niet tegen: het is zo snel gegaan."

Een ding was heel belangrijk: Esther moest van Bertie horen dat er een nieuwe liefde in het spel was. "Ik vond dat Esther het van mij moest horen, niet uit de media. We zijn wel uit elkaar, dat betekent niet dat ik niets om haar geef. Ze vond het moeilijk, maar gunt ons alle geluk. Ik haar ook natuurlijk."

Bertie is nu zo verliefd dat ze het het liefst van de daken wil schreeuwen. Rosita voelt dat net zo. "Het klopt gewoon. We zitten op een roze wolk en ik heb niet het idee dat die ooit weggaat."

Is ze weer

Patricia Paay is sinds het lekken van haar seksvideo's niet uit het nieuws weg te denken. Iedere BN'er vindt er wat van, iedereen heeft de video's gezien en iedereen wil weten: hoe voelt Patricia zich nu?

De diva hield zich lange tijd stil en liet alle woordvoering door haar advocaat doen, waardoor we enkel konden raden naar wat Patricia er van vond dat heel Nederland haar capriolen in de slaap- en badkamer kon zien. Deze week kwam daar toch het moment: Patricia verscheen, met kleren aan, voor de camera bij Jinek om te reageren op de schending van haar privacy.

Heel eerlijk was Patricia. De laatste week was een hel voor haar. En ja, ze wist dat de video's gemaakt werden. "Op dat moment vond ik dat goed. Je verwacht alleen niet dat zoiets gedeeld wordt."

Want alle (soms echt hele leuke) grappen terzijde: voor Patricia is dit natuurlijk de hel. Intieme beelden als deze die ineens door iedereen gezien worden, dat wil niemand meemaken. De vraag die Eva Jinek stelde of het verstandig was om de beelden te maken is niet nodig: Patricia moet lekker doen waar ze zin in heeft, niemand heeft die beelden te delen.

Patricia voelde zich door de politie niet erg serieus genomen, een kwalijke zaak, zo zei de politie later zelf ook. "Wij betreuren het gevoel dat bij mevrouw Paay is ontstaan, zeker gezien de ernst van de situatie waarmee zij geconfronteerd is. De politie en OM NH nemen de zaak serieus."

Patricia verdenkt haar buurman er van de beelden gedeeld te hebben, als we haar ex mogen geloven. Hij deelde van de week een foto van de man in kwestie via sociale media die heel snel weer verwijderd werd. De advocaat van Patricia was op z'n zachtst gezegd not amused, maar blij om te horen dat de foto niet al te lang online had gestaan.

Het is te hopen voor Patricia dat, wie de deler ook is, diegene hierna stopt. Nog meer video's zullen Patricia's leven immers niet makkelijker maken.

Lees meer over:

Entertainment in Beeld

Zondag 26 maart: Antonio Banderas maakte dit weekend bekend dat hij eind januari werd getroffen door een hartaanval. © AFP
Woensdag 22 maart: Het nieuwe album CHUCK van de zaterdag overleden gitarist Chuck Berry wordt uitgebracht op 16 juni 2017. © ANP
Zondag 19 maart: Hanne, Marthe en Klaasje van K3 tijdens hun eerste show in de Brabanthallen. © ANP
Zaterdag 18 maart: Hologram André Hazes bij start vijfde reeks Holland Zingt Hazes © ANP
Donderdag 9 maart: Doutzen Kroes en Lara Stone 'als zussen' naakt op de cover van Vogue. (Foto: ANP) © ANP
Maandag 6 maart: Frits Spits krijgt de Gouden Harp voor zijn verdiensten voor de Nederlandse lichte muziek. © ANP
Zondag 5 maart: Louis Tomlinson is zaterdag aangehouden op het vliegveld van Los Angeles. © AFP
Vrijdag 23 februari: George Clooney en zijn zwangere vrouw Amal Clooney op de rode loper van de Césars. © ANP
Zaterdag 18 februari: De Hongaarse regisseur Ildiko Enyedi wint in in Berlijn de Gouden Beer voor haar film On Body and Soul. © ANP
Zaterdag 18 februari: Amerikaans fotomodel en televisiepersoonlijkheid Gigi Hadid bezoekt de Bijenkorf in Amsterdam voor de promotie van haar Tommy X GiGi Spring '17 collectie. © ANP
Zondag 11 februari: Zangeres Mary J. Blige trad zaterdagavond op tijdens het pre-Grammy gala in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills. © AFP
Zaterdag 11 februari: Maroon 5-frontman Adam Levine heeft vrijdag een ster op de Hollywood Walk of Fame gekregen. © AFP
Vrijdag 10 februari: Emma Roberts viert vandaag haar 26e verjaardag. Gefeliciteerd! © ANP
Zaterdag 4 februari: rockmuzikant Alice Cooper viert zijn 69e verjaardag. © AFP
Maandag 30 januari: De Nederlandse deelneemster Zoey Ivory van der Koelen slaagde er niet in de finale te bereiken van de Miss Universe. © ANP
Vrijdag 28 januari - Koning Willem-Alexander en dj Shay Kreuger maken een selfie op de rode loper van het Internationaal Film Festival Rotterdam. © ANP
Maandag 21 januari: Rapper Drake verrast het Melkweg publiek tijdens een optreden van Rae Sremmurd. © Ilyas Gün
Zaterdag 21 januari: Radio 538-dj Frank Dane maakte vrijdag zijn radioprogramma vanuit een onderzeeër. © ANP
Vrijdag 20 januari: Tineke de Nooij neemt de Marconi Oeuvre Award in ontvangst. © ANP
Donderdag 19 januari: Dolly Parton viert vandaag haar 71ste verjaardag. © ANP
Dinsdag 17 januari: Actrice Betty White viert vandaag haar 95e verjaardag. Gefeliciteerd! © AFP
Maandag 16 januari: Tiesto (Tijs Verwest) ontvangt in het MGM Hotel de 'sleutel' tot de Las Vegas Strip. © ANP
Donderdag 12 januari: Jett Rebel (Jelte Tuinstra) en algemeen directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum openen onder grote publieke belangstelling het pop-up museum over de zanger in de Der Aa-kerk. In het tijdelijke museum zullen persoonlijke eigendommen, instrumenten, foto’s en zijn bekende kledingstukken te zien zijn. © ANP
Dinsdag 10 januari: Prinses Margriet is vandaag vijftig jaar getrouwd met haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven. © ANP
Zondag 8 januari: Nicole Kidman hoopt dit jaar een vijfde kind te mogen verwelkomen. © ANP
Maandag 2 januari: Het beroemde Hollywood-logo werd in de nacht van zaterdag op zondag door een vandaal veranderd in 'Hollyweed'. © Getty Images
Donderdag 29 december: De Nederlandse legendarische gitarist Jan Akkerman tijdens de viering van zijn zeventigste verjaardag in de Melkweg. © ANP
Woensdag 28 december: Dean Saunders doet aangifte tegen broer Jamie na bedreiging. © Hollandse Hoogte
Dinsdag 27 december: Veel interesse in de muziek van George Michael, na zijn overlijden op Eerste Kerstdag. © ANP
Zaterdag 24 december: Rafael van der Vaart en zijn vriendin, handbalster Estavana Polman, tijdens de bekendmaking van een veiling voor het Zeldzame Ziekten Fonds. © ANP
Donderdag 22 december: De 6-jarige Tijn wordt burgemeester voor een dag in het Glazen Huis. Hij haalde met zijn nagellak-actie al meer dan een half miljoen euro op. © ANP
Donderdag 22 december: Publiek tijdens Toppers in Concert, the Christmas Party of the Year in Rotterdam Ahoy. © ANP
Maandag 19 december: De negentienjarige Stephanie Del Valle uit Puerto Rico is in Washington gekroond tot Miss World 2016. © ANP
Zaterdag 17 december: Cabaretier Toon Hermans werd honderd jaar geleden geboren in Sittard. Een van de 'grote drie van het cabaret' overleed in 2000. © ANP
Vrijdag 16 december: Nick & Simon vieren vrijdag hun tienjarig bestaan. Ze geven dit weekend vier concerten in Ahoy Rotterdam. © ANP
Donderdag 15 december: Piet Paulusma viert zijn zestigste verjaardag. Toch ziet hij het nog lang niet zitten om met pensioen te gaan. © ANP
Zondag 11 december: Zanger Louis Tomlinson bracht bij The X Factor een emotioneel eerbetoon aan zijn overleden moeder. © ANP
Zaterdag 10 december: Rapper Rico & Sticks en Typhoon traden vrijdagavond op in de Ziggo Dome in Amsterdam. © ANP
Vrijdag 9 december: Peter van Straaten is donderdag overleden. De tekenaar en cartoonist stierf op 81-jarige leeftijd. © ANP
Dinsdag 6 december: Tineke de Nooij is dinsdag verrast door Herman van Veen. De presentatrice ontvangt voor haar radiowerk de Marconi Oeuvreprijs. © ANP
Donderdag 1 december: Woensdagavond vond in Parijs de Victoria's Secret Fashion Show plaats. Ook de Nederlandse Romee Strijd liep mee. © ANP
Dinsdag 29 november: Uma Thurman en Helen Mirren poseren bij de presentatie van de Pirelli-kalender. © ANP
Maandag 28 november: Het wereldwijde dancefeest Don't Let Daddy Know heeft Tiësto gestrikt voor een optreden tijdens de editie in de Amsterdamse Ziggo Dome. © ANP
27 november: Bon Jovi scoorde exact dertig jaar geleden een nummer 1-hit in de VS met You Give Love A Bad Name. © ANP
Vrijdag 25 november: Gerard Ekdom opent de stembus voor de Top 2000. © ANP
Dinsdag 22 november: NPO 3FM maakt bekend dat Domien Verschuuren en Frank van der Lende voor Serious Request 2016 het Glazen Huis ingaan. Ook gaat er dit jaar een kat mee het huis in. © ANP
Zondag 20 november: Alle Ciske de Rat acteurs op de rode loper bij het DeLaMar Theater tijdens de premiere van Ciske de Rat de Musical
Anouk is een van de artiesten die optreedt tijdens Concert at Sea. © ANP
Vrijdag 18 november: Gordon tijdens de ochtendshow van 100%NL vanuit Blushing in Blaricum. Gordon was te gast om zijn nieuwe album te presenteren. © ANP
Donderdag 17 november: De RVD publiceert donderdag verschillende nieuwe foto's van de prinsessen. © RVD
Dinsdag 15 november: Filemon Wesselink overhandigt ruim 23 duizend handtekeningen aan Tweede Kamerlid Vera Bergkamp om druk op te voeren om Johan van Laarhoven naar Nederland te halen. © ANP
Maandag 14 november: Ranomi Kromowidjojo, zwemster en ambassadeur van UNICEF, trapt een les in kinderrechten af door de digibordles te geven aan groep 6 en 7 op een school in Vlaardingen. © ANP
Zondag 13 november: Jackie Chan heeft zaterdagavond (lokale tijd) zijn ere-Oscar in ontvangst genomen. De bekende Chinese acteur won in zijn ruim 56-jarige carrière nooit een prestigieuze Acadamy Award. © ANP
Zondag 13 november: Vandaag, 16 jaar geleden, werd de website TheBeatles.com gelanceerd. © ANP
Woensdag 10 november: Brad Pitt verschijnt voor het eerst sinds de scheiding met Angelina Jolie op de rode loper. © Hollandse Hoogte
Dinsdag 8 november: Red Hot Chili Peppers-zanger Anthony Kiedis in de Ziggo Dome in Amsterdam © NU.nl/Harold Versteeg
Dinsdag 8 november: Presentator Art Rooijakkers maakte de namen en de locatie van het zeventiende seizoen bekend via een perspresentatie in Hilversum. © ANP
Zondag 7 november: Doutzen Kroes en haar man Sunnery James zijn vandaag zes jaar getrouwd. © ANP
Zondag 6 november: Nina Hagen treedt samen met de Wild Romance band op in de Q-Factory tijdens de viering van de 70ste verjaardag van de overleden rockzanger Herman Brood. © ANP
Zaterdag 5 november: Green Day geeft volgend jaar een optreden tijdens Pinkpop © ANP
Vrijdag 4 november: Handbalster Tess Wester merkte begin oktober dat ze regelmatig herkend wordt door mensen. © ANP
Donderdag 3 november: De typisch Australische veehoudershoed 'akubra' staat koning Willem-Alexander goed. © ANP
Woensdag 2 november: Koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens een ceremonieel welkom door en gesprek met gouverneur-generaal Cosgrove op de derde dag van het vijfdaags staatsbezoek aan Australie. © ANP
Dinsdag 1 november: Andre van Duin tijdens de presentatie van het kinderboek De bron van de lach, op komisch avontuur met Andre van Duin. © ANP
Maandag 31 oktober: Het programma Tussen Kunst & Kitsch bestaat vandaag 32 jaar. © ANP
Zondag 30 oktober: Albert Verlinde bij de première van The Lion King in Scheveningen. (Foto: ANP) © ANP
Zondag 30 oktober: Verschillende Britse media melden dat Prins Harry een nieuwe liefde heeft gevonden: Suits-actrice Meghan Markle. © Getty Images
Vrijdag 28 oktober: Orlando Bloom en Katy Perry verkleed als Bill en Hillary Clinton op het Halloweenfeestje van Kate Hudson. © Getty Images
Vrijdag 28 oktober: Jessica Alba en een vriendin vieren Halloween verkleed als Patsy en Edina van Absolutely Fabulous. © Getty Images
Zaterdag 22 oktober: - DJ Tiesto tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) in de Ziggo Dome. © ANP
Zaterdag 22 oktober: Dj Martin Garrix draait tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) in de Amsterdam RAI. © ANP
Donderdag 20 oktober: DJ Hardwell onthult zijn wassen beeld bij Madame Tussauds. © ANP
Donderdag 20 oktober: De tentoonstelling Zwarte Piet in de media bij het Persmuseum. © ANP
Woensdag 19 oktober: Belangstellenden bekijken schilderijen van Monet, Daubigny en Van Gogh tijdens de persopening van de tentoonstelling Daubigny, Monet, Van Gogh: Impressies van het landschap. © ANP
Dinsdag 18 oktober: Schrijvers poseren samen met minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, voor een groepsfoto op Amsterdam Centraal voorafgaand aan het vertrek van een speciale schrijverstrein naar de Frankfurter Buchmesse. © ANP
Zondag 16 oktober: Cheryl Fernandez-Versini is vanaf donderdag officieel gescheiden van haar ex Jean-Bernard. © Getty Images
Vrijdag 14 oktober: De finalist en violist Iris van Nulan heeft de RTL-kindertalentenjacht Superkids gewonnen © ANP
Donderdag 13 oktober: Johnny de Mol en zijn vriendin Anouk van Schie op de rode loper van het 51ste Gouden Televizier-Ring Gala. © ANP
Maandag 10 oktober: Deelnemers Oh obesitas tijdens de presentatie van de nieuwe SBS realityprogramma's. © ANP
Zondag 9 oktober: Vlinder Kamerling (dochter Isa Hoes) tijdens de premiere van de film De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot. © ANP
Zaterdag 8 oktober: Handbalster Estavana Polman krijgt een online serie © ANP
Vrijdag 7 oktober: Zanger Gerard Joling leest op Nationale Ouderendag voor aan ouderen in een zorginstelling tijdens de Nationale Voorleeslunch. © ANP
Donderdag 6 oktober: Het is donderdag precies 21 jaar geleden dat de eerste aflevering werd uitgezonden van Baantjer bij RTL4. © ANP
Donderdag 6 oktober: Koning Willem-Alexander tijdens de opening van het Landelijk Congres Brandweer Nederland. Brandweer Nederland bestaat honderd jaar. © ANP
Woensdag 5 oktober: Acteur Jesse Eisenberg is vandaag 33 jaar geworden. © Wenn
Maandag 3 oktober: Coldplay heeft nieuwe tourdata aangekondigd. De band bevestigde maandag dertien optredens in 2017. Nederland zullen ze niet opnieuw aandoen. © ANP
Zondag 2 oktober: Winston Gerschtanowitz viert zijn veertigste verjaardag. © ANP
Zaterdag 1 oktober: Issaka Sawadogo tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren in het Beatrix Theater. © ANP
Maandag 26 september: De opwaaiende witte jurk van Marilyn Monroe wordt in De Nieuwe Kerk geplaatst in de tentoonstelling 90 Jaar Marilyn. © ANP
Zondag 25 september: Het is vandaag precies 40 jaar geleden dat U2 voor het eerst bij elkaar kwam als band. De groep wordt gevormd nadat op een oproepbord op de Mount Temple School een oproep wordt geplaatst voor het vormen van een band. © ANP
Zaterdag 24 september: Het is vandaag 25 jaar geleden dat Nirvana het album Nevermind uitbracht. Dit betekende hun doorbraak. © Hollandse Hoogte
Vrijdag 23 september: Willeke Alberti poseert met de nieuwe Gouden Televizier-Ring. De zangeres heeft nadat zij haar ring kwijt was door diefstal, een nieuwe gekregen die speciaal voor haar is gemaakt. © ANP
Maandag 19 september: Steamboat Willie met Mickey Mouse, de eerste tekenfilm met geluid, werd op 19 september 1928 voor het eerst vertoond. © Hollandse Hoogte
Zaterdag 17 september: Mart Visser presenteert zijn nieuwe wintercollectie. © ANP
Zaterdag 17 september: Connie Palmen leest bij boekhandel Paagman in Den Haag voor uit haar boek Logboek van een onbarmhartig jaar. In het boek beschrijft Palmen haar leven voor en na de dood van haar echtgenoot Hans van Mierlo. © ANP
Vrijdag 16 september: Turner Epke Zonderland is vrijdag in Heerenveen getrouwd met Linda Steen. © ANP
Vrijdag 16 september: Typhoon treedt op tijdens het All Flavours concert waarmee de diversiteit wordt gevierd. © ANP
Woensdag 14 september: Rene van der Gijp tijdens de presentatie van het boek De Wereld Volgens GIJP van Michiel van Egmond. © ANP
Voorbereidingen in de Jan Verschoorzaal tijdens de tentoonstellingen Sam Francis & Friends - Ting, Appel en Alechinsky en 25 jaar Jan in het museum Jan van der Togt. Het museum viert dit jaar het 25-jarig bestaan. © ANP
Zondag 11 september: Deelnemers aan de vijfde editie van de Color Run onder de kleurpoeder bij de Haarrijnseplas. Het vijfjarig jubileum wordt gevierd met een tropische verjaardagseditie. © ANP

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie