Julius Jaspers overweegt vaak om minder te eten

Kok Julius Jaspers overweegt "zeker" drie keer per jaar om minder vet, minder vlees en überhaupt minder te eten. "Minder barbecue, meer groen."

Dat zegt de oud-presentator van Topchef zaterdag in NRC.next.

"Ik ben altijd fors geweest, maar echt mis ging het in die drie jaar Topchef. Stond ik om tien uur 's ochtends al acht bereidingen van kabeljauw te proeven. (..) Na zo’n draaidag vol proeven, volgde altijd een gin-tonic moment." Als Jaspers vervolgens thuiskwam, had hij opnieuw honger.

Volgens de 53-jarige kok, die binnenkort met een eigen eetfestival voor vlees komt, overweegt hij jaarlijks om af te vallen. "Wat Niven (Kunz, kok die uitsluitend met groente kookt, red.) doet, vind ik fantastisch. Al zijn er nu best een hoop mensen die zich op groenten storten."

"Als ik het doe, is het misschien niet heel geloofwaardig."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie