Gepubliceerd: 
Laatste update: 
8 januari 2013 19:57
8 januari 2013 21:33

Boze Albert Verlinde komt op voor Moszkowicz

HILVERSUM - Albert Verlinde heeft dinsdag in de uitzending van RTL Boulevard ''woest'' gereageerd op de insinuaties van de huidige advocaat van Estelle Cruijff.

Foto:  ANP

Advocaat Nico Meijering beweerde in onder meer NRC Handelsblad dat haar voormalige raadsman Bram Moszkowicz publicitaire spelletjes heeft gespeeld met Cruijff.

Meijering heeft bij de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten klachten ingediend tegen Moszkowicz, onder meer over ''excessief hoge declaraties'', maar Meijering verdenkt Moszkowicz er eveneens van bevriende media als De Telegraaf en RTL Boulevard te hebben getipt als hij met Cruijff afsprak in het Amstel Hotel om daar besprekingen te voeren over haar vriend Badr Hari, de zaak waarin Estelle moest getuigen.

''Dat de nieuwe advocaat een persoonlijke vete wil uitvechten met Bram Moszkowicz moet hij zelf weten, maar hoe durft hij te suggereren dat Bram tips doorspeelt aan RTL Boulevard en De Telegraaf'', brieste Verlinde.

''Als wij tijdens uitzendingen discussies aan tafel hadden over Badr Hari en Estelle, wilde Moszkowicz niets zeggen en dat zegt al genoeg. Ik steek ervoor mijn hand in het vuur, want ik weet zeker dat Moszkowicz nooit heeft geklikt over Estelle.''

Wederhoor

Dat NRC Handelsblad een artikel schreef zonder wederhoor te plegen bij Boulevard, noemde Albert onbegrijpelijk. ''Als ze ons even hadden gebeld over wat Estelle's nieuwe advocaat beweert over Moskowicz hadden we dat meteen kunnen ontkennen'', zei Verlinde. Demonstratief gooide hij daarbij de krant over zijn schouder.

De RTL-presentator zegt te overwegen een klacht over NRC Handelsblad in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek. Ook wil hij een brief schrijven aan de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten om het voor Moszkowicz op te nemen. Bram Moszkowicz is al jarenlang aan het tv-programma verbonden.

Door: BuzzE

Altijd opmerkelijk nieuws

 • Bridget staat hartstikke droog

  “Natuurlijk kijk ik wel rond. Maar ik zíe...

  Lees verder
 • James Franco wil Justin Bieber zijn

  James vergeet zelf ook regelmatig wie of wat hij nou...

  Lees verder
 • Kate Middleton (1982)

  Het zit Kate niet mee in ’t leven....

  Lees verder

Eerdere berichten

Eerder

Achterklap in Beeld

Chrissy Teigen op een feestje, Justin Timberlake treedt op in Australië en Rosie Huntington-Whiteley is in Londen

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Entertainment

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Magic Mike

Matthew McConaughey zal definitef niet terugkeren in het tweede deel van Magic Mike. De acteur pakt zijn rol als Dallas niet weer op.

Lees meer

Niet trouwen

Het huwelijk van Peter Jan Rens en Virginia van Eck gaat wegens familieomstandigheden niet door.

Lees meer