Bouchra van Persie dol op schoonmaken

Laatste update:  4 mei 2010 12:01 info

AMSTERDAM – Bouchra van Persie weet dat mensen zich soms afvragen hoe het leven van een voetbalvrouw er nu eigenlijk uitziet, maar daar heeft ze wel een antwoord op: “Ik ben net als andere moeders met mijn kinderen bezig. En schoonmaken, want dat is mijn hobby.”

Kinderen

Dit zegt de vrouw van de voetballer van Arsenal en het Nederlands Elftal in het tijdschrift Kinderen.

“Ik kan pas de deur uit als het huis netjes is. Dus kruip ik dagelijks, samen met de hulp, in mijn joggingbroek schrobbend over de vloer.”

Materialistisch

De voetbalvrouw vindt zichzelf dan ook niet materialistisch. “We achten een bepaalde mate van luxe noodzakelijk. Zoals twee huizen; ik kan met twee kinderen toch niet telkens bij mijn moeder logeren als we in Nederland zijn?”

"Een mooie auto zegt me niet zoveel en qua kleding ben ik ook vrij nuchter. Maar vooruit, voor een wedstrijd vind ik het heerlijk om me op te tutten."

Kinderen

De 26-jarige vrouw van stapte al op haar 20e in het huwelijksbootje met de voetballer. Samen kreeg het stel twee kinderen, Shaqueel (3) en Dina Layla (6 maanden). “Ik had niet verwacht dat ik zo jong moeder zou worden. Het was immers de bedoeling na mijn studie eerst een carrière op te bouwen."

"Als ik naar mijn Nederlandse vriendinnen kijk, zie ik hoe mijn leven eruit had gezien als ik niet verliefd was geworden. Op dit moment is Robins carrière echter ons gezamenlijke doel.”

In opspraak

De voetballer Van Persie kwam in 2005, kort na zijn huwelijk met Bouchra, in opspraak omdat hij samen met twee vrienden een Rotterdamse vrouw in een hotelkamer zou hebben verkracht. Na onderzoek van het OM bleek echter dat er wel seks was geweest, maar dit niet onder dwang had plaatsgevonden.

Over die relatiecrisis wordt in het interview echter niet gesproken. Wel zegt de voetbalvrouw: "voor negatieve reacties haal ik mijn schouders op, anders word ik knettergek. Ik kan moeilijk zeggen: Robin is echt een leuke gozer, je moet hem aardig vinden."

Het tijdschrift Kinderen, met daarin ook interviews met voetbalvrouwen Gertrude Kuyt en Charlotte-Sophie Zenden (vriendin van John Heitinga) ligt vanaf 4 mei in de winkels.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Achterklap in Beeld

Jennifer Lopez treedt op in Singapore, Emma Watson is in New York en Leonardo DiCaprio bij de People's Climate Marc

Bekijk fotoserie (107)
Banner NUjournaal Entertainment

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

Lizzie McGuire

Hilary Duff sluit niet uit dat er ooit een reünie komt van de tv-serie Lizzie McGuire. "Misschien een Lizzie: waar ben je nu?-film, tien jaar later?"

Lees verder

Mannenhaat

Emma Watson heeft zich in een speech voor de Verenigde Naties (VN) uitgesproken tegen mannenhaat.

Lees verder en bekijk beeld