Donorshow en Halal Het TV-Moment Van Het Jaar

Laatste update:  12 januari 2008 22:50 info

AMSTERDAM - De Grote Donorshow van BNN en het gesprek van cabaretier Hans Teeuwen met de meiden van Halal zijn zaterdagavond beide verkozen tot Het TV-Moment Van Het Jaar. Dat gebeurde in een rechtstreekse VARA-uitzending op Nederland 1.

Foto:  ANP

Vakjury en stemmend tv-publiek oordeelden dat de bewuste fragmenten in 2007 het meest opmerkelijk waren. Beide programma's behaalden een eindscore van 78 procent en daarmee was er een verrassende uitslag met twee winnaars.

"Ik sta hier met de grootst mogelijke verlegenheid", zei presentator Matthijs van Nieuwkerk toe de uitslag bekend werd. "Ik besluit dat de award hier blijft staan."

Hans Teeuwen

Hans Teeuwen wilde de prijs vervolgens alsnog pakken. Hij zei er recht op te hebben omdat "wij zoveel punten hebben gehaald, zonder organen te roven van verkeersslachtoffers". Ex-voorzitter van BNN Laurens Drillich riep iedereen op minister Ab Klink van Volksgezondheid te bewegen tot een reactie op het tekort aan orgaandonoren.

"De Grote Donorshow was op 1 juni. Het is nu januari. Tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer vlak na de uitzending zei Klink dat er snel een reactie zou komen. Dat is tot op heden niet gebeurd."

Jochem Myjer

Cabaretier Jochem Myjer die een imitatie deed in de Mike & Thomas Show zat eveneens bij de drie finalisten. De kijkers konden sinds 30 november stemmen via een website en werden daartoe voortdurend opgeroepen in De Wereld Draait Door (Ned. 3). Bijna tweehonderd opvallende fragmenten waren door de programmamakers geselecteerd.

Afgelopen week werd dat aantal teruggebracht tot een shortlist van vijftien genomineerden. Onder leiding van presentator Matthijs van Nieuwkerk koos een jury bestaande uit Ellen Blazer, Yvon Jaspers, Albert Verlinde en Joost Zwagerman zaterdag een winnaar.

De Grote Donorshow, die de hele wereld op het verkeerde been zette, maakte vooraf al veel kans op de eindoverwinning. Ook het gesprek van cabaretier Hans Teeuwen met de meiden van Halal over discriminatie gooide vooraf hoge ogen.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Achterklap in Beeld

Katie Holmes aan de wandel, Adam Levine lanceert vrouwenkleding-lijn en Cuba Gooding Jr. in New York

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Entertainment

Homostempel

Nog altijd heeft Maik de Boer moeite met de vraag of hij homoseksueel is of niet. De stylist vindt het onzin dat mensen hem in een hokje willen plaatsen.

Bekijk video

Hooi uit de kast

Everon Jackson Hooi valt op mannen. De 31-jarige GTST-acteur komt in het nieuwe nummer van L'Homo uit de kast.

Lees verder

Ouder worden

Eva van de Wijdeven heeft er zin in om volgend jaar dertig te worden. "Ik doe niet mee aan dat hysterische gedoe rondom het ouder worden."

Lees verder

Ernstig ziek

De moeder van Simon Keizer heeft lymfeklierkanker. De manager van de zanger bevestigt dat er momenteel onderzoeken lopen.

Lees meer